عطر یاس

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

چند راه عملی برای زندگی در لحظه نویسنده: محمودخسروی -

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

زندگی در لحظه‌ای که در آن هستیم بدون هیچ راز و رمزی جلوی چشم مان قرار دارد، اما معمولا بدون توجه، آن لحظه‌های باارزش را ازدست می‌دهیم. ما معمولا یا نگران آینده هستیم یا به گذشته که چه بر سر ما رفته است، فکر می‌کنیم.

ما برای‌تان چند پیشنهاد داریم تا لحظه‌ها را از دست ندهید:

1 ـ گوش کنید: لحظه‌ای بی‌حرکت بمانید و به صداهای اطرافتان گوش کنید. آنچه می‌شنوید جریان زندگی است. سعی کنید محدوده چیزی را که می‌شنوید، بسیار کم کرده، در نهایت روی صدایی خاص مثل آواز پرنده‌، صدای باد یا قدم‌های یک عابر متمرکز شوید.

2 ـ ببینید: توجه به وجود خود اگرچه کمک می کند نقاط ضعف تان را بشناسید و برای از بین بردن آنها تلاش کنید، اما اگر می خواهید در لحظه زندگی کنید، خود را فراموش کنید و چیزهایی غیر از خودتان را ببینید.

3 ـ احساس کنید: به محیط اطرافتان توجه کنید و با تمام وجود آن را حس کنید. کنار پنجره بایستید و خنکی هوا را روی پوستتان تجربه کنید. با حس کردن محیط اطراف می توانید از لحظه لحظه زندگی باخبر شوید.

4 ـ بو کنید: شش های خود را از بوی خوش هوای یک روز پاک پر کنید. بوهای خوش و مطبوع مانند باران و عطر گل بخشی از جریان زندگی هستند که می توانید با بوییدن آنها خود را در جریان لحظه و زندگی قرار دهید.

5 ـ لمس کنید: اگر از آینده نگران هستید و گذشته تان لحظه ای رهایتان نمی کند، اطراف خود را پر از وسایلی کنید که با دست زدن به آنها حس خوبی پیدا می کنید؛ مانند لمس گلبرگ گل ها یا برگ درختان.

 نظر دهید »

عادت‌های یک انسان موفق نویسنده: محمودخسروی

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

آیا دوست دارید بر زندگی چیره شده و بهترین باشید؟ مطمئناً همه ما اینطور

هستیم. ما به دنیا آمده‌ایم که بهترین باشیم و بهترین زندگی را برای خود
بسازیم. در حقیقت ماهیت وجودی خلقت ما برای این است که در حد خودمان بهترین باشیم. موفقیت هرکسی هم از دید خودش یعنی این که در آینده نسبت به آنچه که هست و آنچه می توانست باشد احساس پشیمانی نداشته باشدو انگشت حسرت بر دهان نگرفته باشد. مطلب زیر از سایت تبیان برداشت شدکه خواندن آن خالی از ثمرحتی در حد تلنگر نخواهدبود.

عادت‌های یک انسان موفق

در این یادداشت سعی کرده ایم بهترین توصیه‌ها را مطرح نمائیم تا به شما
کمک کنیم به پیشرفت فردی دست پیدا کرده و بهترین زندگی را برای خود بسازید.

تحقیقات بر روی افراد موفق نشان
داده است که عادات جهانی وجود دارد که باعث می‌شود افراد به برتری فردی دست
یابند. همانطور که ارسطو می‌گوید، “ما همان هستیم که مکرراً انجام
می‌دهیم. به این ترتیب، برتری یک عمل نیست، یک عادت است.”
این عادت‌ها ژنتیکی و ذاتی نیستند و عاداتی هستند که می‌توانید کسب کنید.
این نه عادت که برایتان مطرح می‌کنیم به هر فردی کمک می‌کند برتر باشد.
تازمانیکه این عادات را تمرین کنید، برتری همیشه با شما خواهد بود.

یک: فعال و سریع باشید

زندگی شما مسئله ای اتفاقی نیست. اگر می دانید یا نه باید بگویم زندگی
توسط شما طراحی می شود. انتخاب فرصتهای آن با خودتان است. به یاد داشته
باشید هر لحظه، هر موقعیت و هر فرصت یک انتخاب جدید فراهم می آورد. در صورت
استفاده از این موقعیت ها مطمئن باشید نتایج مثبتی انتظار شما را خواهد
کشید. در حقیقت فعال بودن قبول کردن مسئولیت در زندگی است. افراد فعال خود
را در هر شرایطی پاسخگو می شناسند. آنها برای رفتار خود ژنتیک، شرایط و
کارهای دیگران را سرزنش نمی کنند. آنها می دانند که خودشان رفتارشان را
انتخاب می کنند.

دو: همیشه هدف را در ذهن داشته باشید

همه چیز با هدفی که می‌خواهید به آن برسید شروع می‌شود. اگر ندانید
هدفتان چیست، هیچ راهی برای رسیدن به آن وجود ندارد. تصور کنید وارد یک
تاکسی می‌شود، اولین کاری که می‌کنید چیست؟ شاید اول به راننده سلام کنید
اما بعد چه؟ به راننده می‌گویید که کجا می‌خواهید بروید تا او بتواند شما
را به آنجا برساند. به همین ترتیب باید بدانید جایی که در زندگی می‌خواهید
به آن برسید کجاست.

 نظر دهید »

فشار روانی و نوشداروی آرامش نویسنده: محمودخسروی

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

امروزه که مشکلات اقتصادی فرهنگی و سیاسی همه اقشار ضعیف و قوی را در برگرفته خواندن این مطلب خالی از فایده نخواهد بود. فقیر ازمشکلات مالی اش و غنی هم نگران آینده و کاهش دارایی هایش و حرص وحسرت فرصتهای سرمایه گذاری اش می باشند. خلاصه گبر وترسا همه به جای وظیفه خوری به حرص خوری و خود خوری مشغولند .مدیریت استرس فردی به نظرم جایش در رشته های دانشگاهی خالی است.

فشار روانی را اندوه قرن بیستم نامیده اند، اما گویا در قرن بیست و یک این مساله اندوهناک تر نیز شده است و شاید بتوان مقابله با آن را بزرگترین چالش انسان های امروز نامید. جامعه پر شتاب امروز، عامل اصلی ایجاد فشار روانی(یا استرس) است.

فشار روانی و نوشداروی آرامش-قسمت اول

همه ما چه بخواهیم، چه نخواهیم به طور دایم در معرض انواع استرس ها با شدت های متفاوت هستیم. ترافیک، برخورد نا مناسب کارمند یک اداره، خستگی عصبی، تنش های خانوادگی، حتی وضعیت هوا می توانند یکی از هزاران عامل استرس زا باشند و انواع بیماری های سایکوسوماتیک(بیماری های جسمی که ریشه در مشکلات روانی دارند) مانند زخم معده، بیماری های پوستی و فشار خون، کاهش آستانه تحمل و درگیری های غیر ضروری با افراد مختلف، کاهش تمرکز فکر، افت بازده کارها و … نیز از تبعات منفی تحمل این فشارها در صورتی است که رفتار و عکس العمل مناسب در مواجهه با آنها پیش نگیریم.

بهترین راه مقابله

برای کنار آمدن با استرس راه های بسیار ساده ای وجود دارد که با پیش گرفتن آنها زندگی آرام و لذت بخشی را تجربه خواهید کرد. اما بهترین راه مقابله با استرس ممانعت از تولید آن است(باز هم پیشگیری بهتر از درمان). استرس در اثر عوامل بیرونی (مانند سخنان توهین آمیز یک رهگذر) و یا عوامل درونی (مانند افکار مزاحم) می تواند ایجاد شود اما اگر ما بتوانیم در افکار یا رفتار خود تجدید نظر کنیم ضرورتی نخواهد داشت که دچار فشار روانی شویم. به عنوان مثال می توان بر اشتباه رهگذر چشم پوشید و توهین او را نادیده گرفت یا با مشغول کردن فکر به کاری سرگرم کننده و مثبت مانع از تجمع افکار مزاحم در ذهن شد. اتخاذ شیوه زندگی آرام و توام با متانت و خویشتنداری، ایجاد ظرفیت بالا در برابر ناملایمات و ناکامی ها، صبر و شکیبایی، انجام عاقلانه کارها به طوری که کمترین ضرر و در نتیجه فشار روانی را در پی داشته باشد، همصحبتی با دوستانی که دارای روحیه مثبت و آرامی هستند و پیشگیری از بیماری های مختلف در مقابله با استرس جزو بهترین راهکارها به حساب می آیند.

 نظر دهید »

استرس و راه های مقابله با آن نویسنده: محمودخسروی

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهای‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند. تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغییرات‌ زندگی‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ می‌تواند یک‌ انگیزش‌ دهنده‌ باشد در حالی‌ که‌ استرس‌ منفی‌ می‌تواند در زمانی‌ که‌ این‌ تغییرات‌ و نیازها، فرد را شکست‌ می‌دهند، ایجاد شود.
برای مقابله با استرس ها یا فشارهای روانی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که شیوه مدیریت صحیح، آنها را به ما می آموزد. با رعایت و بکارگیری این روشها، می توانیم علاوه بر حل یا کم کردن مشکلات به آرامش پایدارتری دست یابیم.
1به خداوند توکل کنیم: وقتی انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگهدارد و ارتباط روحی و معنوی بین خود و خدا برقرار کند، به آرامش عمیق، همراه با خشنودی می رسد و با توکل به خدا از هرگونه یاس و اضطراب و فشار روانی رها می شود. قرآن کریم در سوره رعد آیه 29 می فرماید: کسانی که ایمان آوردند قلبهایشان با یاد خدا آرام می گیرد، آگاه باشند تنها با یاد خدا قلبها آرامش می یابد.

2- عوامل استرس زا را کم کنیم.
عوامل بی شماری ممکن است باعث استرس ما شوند. که باید آنها را شناخته و سعی کنیم از زندگی خود حذف کنیم. برای مثال، اگر شلوغی موجب ناراحتی ما می شود، زمانی را برای خرید انتخاب کنیم که خلوت باشد.
3- از وقایع اطراف خود با اطلاع باشیم.
بی اطلاعی و نادیده گرفتن حوادث و وقایع اطرافمان، دلیل بر شادی و عدم وجود مشکل نیست. گاهی اوقات آن چه ما بعلت عدم آگاهی از اصل موضوع در ذهن خود تصور می کنیم، بسیار بدتر و ناراحت کننده تر از آن چیزی است که واقعا” اتفاق افتادهاز وضعیت جسمی خود آگاه باشیم.
از نشانه های پریشانی در خود از قبیل سردرد، آشفتگی، درد معده، نداشتن تمرکز، سرماخوردگی، خستگی زیاد و … مطلع باشیم. زیرا این علائم می توانند نشانه های استرس باشد که باعث اختلالات جدی تر از قبیل: زخم معده، فشار خون بالا، بیماری های قلبی و….. باشند.
آشفتگی و بی نظمی، در کارها و برنامه ها می تواند تولید استرس کرده، یا نقطه ای برای شروع آن از شکست طرح های ناتمام می شود. اولویت بندی مسائل به ترتیب اهمیت و بررسی آنها به ما این امکان را می دهد که به هر کاری در زمان و مکان خود رسیدگی کنیم

 نظر دهید »

ویژگیهای انسان سالم نویسنده: محمودخسروی -

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

دانستن پاسخ این سؤال که افراد سالم دارای چه خصوصیاتی هستند باعث می شود تا سه نفع عمده به ما برسد :
الف) می توانیم با دانستن ویژگی های فرد سالم و الگو برداری از این ویژگیها ، گام مؤثری را در جهت سلامت روان و تکامل برداریم .
ب) این آگاهی می تواند کمک کند تا اگر چنین ویژگیهایی را در خود داریم آنها را بشناسیم و اجازه ندهیم رفتار نامناسب دیگران در عکس العمل با این ویژگیها ، باعث تزلزل آنها در ما شود .
ج) آگاهی داشتن از ویژگیهای افراد سالم باعث می شود تا با مشاهده شخصی که این ویژگیها را نشان می دهد او را مورد تمسخر یا ملامت قرار ندهیم .

این مورد برای والدین و مسئولان تعلیم و تربیت کاربرد بیشتری دارد برای یافتن خصوصیات منحصر به فرد افراد سالم، روانشناس بزرگ «آبراهام مازلو» پژوهشی در مورد عملکرد بسیاری از نوابغ و مشاهیر نامدار دنیا به عمل آورده است که مهمترین آنها بشرح زیر است :
1- افراد سالم خود و طبیعت را بدون نگرانی و شکایت می پذیرند آنان طبیعت بشری را همانطور که هست می بینند نه آنطور که دلشان می خواهد یا نیاز دارند باشد . ( راضی اند)
2- این افراد عموماً از ناشناخته ها نمی هراسند احساس ناامنی نمی کنند ،آنان ناشناخته را می پذیرند، در مواجهه با آن آرامش خود را از دست نمی دهند .( نترس)
3- افراد سالم در ارتباط با پذیرش خود و دیگران :
الف- حالت تدافعی ندارند و برای حفظ خود ماسک به چهره نمی زنند و نقش بازی نمی کنند . (یک رنگند)
ب- از ظاهرسازی دیگران دلزده و منزجر می شوند .

 

 نظر دهید »

امید کلید طلایی زندگی شاد

08 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

امید، کلید طلایی زندگی شاد
نویسنده: محمودخسروی - دوشنبه ٢٥ دی ۱۳٩۱
داشتن امید به آینده یکى از موضوعات اساسى براى ایجاد آرامش و بهبود زندگى نابسامان آدمى است. در روان‏شناسى مثبت‏نگر، اعتقاد بر آن است که سازه‏هایى همچون امید، مى‏تواند از افراد در برابر رویدادهاى استرس‏زاى زندگى حمایت کند. از سوى دیگر، با توجه به تأثیر جهان‏بینى هر فرد در جهت‏گیرى و چگونگى زندگى آدمى، نمى‏توان از نقش دین در پیدایش امید چشم پوشید. اصولا بدون امیدنمی توان در این دنیای سراسر مشکل زندگی کردو چرا که خلق الانسان فی کبد از آیه های قرآن گواهی براین مدعاست. هیچکدام از ما نیم توانیم فردی را بیابیم که در زندگی دنیوی خود مشکلی نداشته باشدو به قول معروف هر کسی به گونه ای در این دنیا مبتلا است.پس امید یک راه درمان برای حل این مشکلات است.

یکی از روش‌های خوب زندگی کردن داشتن«امید» است. معمولا انسان‌های امیدوار در زندگی موفق و سربلند هستند.
همیشه در آیات و روایت‌ها تاکید بسیاری برای امیدوار بودن در زندگی انسان شده است و اگرفردی امید به زندگی نداشته باشد، برنامه‌ریزی و هدفی ندارد و برای او دنیا به آخر رسیده و هیچ سعی و تلاشی برای بهتر زندگی کردن از خود نشان نمی ‍ ‌دهد. در نتیجه این افراد دچار یاس و ناامیدی شده و گاهی اوقات دست به خودکشی می‌زنند.
راه های رسیدن به امید از دیدگاه اسلام را می توان به 7 روش تقسیم کرد:
توکل به خدا: اولین راهکار رسیدن به امید را می‌توان توکل به خدا دانست. زمانی که فرد توکل به خدا داشته باشد، مشکلات و بن بست زندگی او را از پای در نیاورده و دچار یاس و ناامیدی نمی‌شود.
اگر از نظر مالی و یا معنوی خود را پایین تر از دیگران بداند، با توکل بر خدا تلاش و کوشش خود را ادامه می‌دهند و می‌گویند اگر خداوند به افراد موفق نعمت و برتری داده است ،پس همان خداوند به ما هم برتری خواهد داد.
هدف: فردی که در زندگی خود هدفی ندارد، امید به زندگی هم ندارد. فردی که هدف و برنامه‌ای برای زندگی نداشته باشد، هیچ تلاشی برای رسیدن به او انجام نداده و هیچ برنامه ریزی برای آینده خود ندارد و زندگی برای او به اتمام رسیده است و دچار یاس و ناامیدی می شود.
مثلاً زمانی که خداوند به زنی فرزندی اعطا می‌کند، هدفی برای او مشخص می‌شود که هدف، بزرگ کردن آن فرزند است و نسبت به آن کودک وابستگی و تعهد دارد. در نتیجه زندگی برای فرد شیرین می‌شود؛ زیرا هدف او مشخص شده است. حتی اگرفردی 90سال سن داشته باشد و هدفی برای زندگی داشته باشد بیشتر از جوانی که هدف ندارد، زنده خواهد ماند به دلیل اینکه هدف نداشتن باعث ناامیدی وفرسودگی فرد می‌شود.

 

 نظر دهید »

تربیت فرزند

05 دی 1395 توسط فرزانه سعيدي

  انعطاف پذیر کردن تدریجی قوانین خانه، به فرزند شما، هم آزادی و هم حداقل های مجاز را می دهد. پس هدف، رها کردن قفس بازی بچه نیست، بلکه به تدریج بزرگ کردن آن است.
آیا برای تربیت کودکان اصول یکسانی وجود دارد که والدین با رعایت آن اصول بتوانند به نحو مطلوبی عمل کنند؟ هر چند که شاید نتوان اصول کاملا روشنی را برای تربیت بیان کرد، ولی می توان به چند اصل کلی اشاره کرد که فرآیند تربیت را آسان تر می کند. در زیر به برخی از مهارتها و اصول مهم اشاره می شود.

خودتان الگوی حرف هایتان باشید
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تبیان، یادتان باشد «برای پیدا کردن اعتماد هرگز دیر نیست.» منابع پشتیبانی را قبل از اینکه به آنها نیازمند شوید، پیدا کنید. «آمادگی قبلی در مواجهه با مسائل یکی زا مهارت های شناخته نشده افراد مطمئن به نفس است.» به طور منظم با والدین سایر نوجوان ها ملاقات داشته باشید. دانش یا هنر جدیدی بیاموزید.
رنجش های هیجانی خود را نادیده نگیرید. وقتی را برای ادامه فعالیتی که در آن مهارت دارید، اختصاص دهید. به کلاس افزایش اعتماد به نفس بروید. سعی کنید سطح آگاهی خود را در مورد رشد و حتی فرهنگ نوجوانان بالا ببرید. هر چه بیشتر با والدین نوجوانان در تماس باشید، بهتر می توانید نوجوان خود را ارزیابی کنید.
قبل از شروع بحث در مورد موضعی که تصمیم دارید بگیرید، خوب فکر و تاکید کنید منظور از گفت و گو، دستیابی به راه حل است. آرامش خود را حفظ کنی.تهدید نکنید
می خواهید کاری کنید که فرزندتان هیچ وقت به حرف های شما گوش نکند؟ تهدید کنید اما عمل نکنید! می خواهید با شما لجبازی کند و هر وقت که می خواهد از شما انتقام بگیرد آن کار را تکرار کند؟ تهدیدش کنید! بچه های والدینی که بیش از اندازه از قوه قهریه استفاده می کنند و به خیال خودشان با اقتدار کودک شان را تربیت می کنند، کمتر از دیگر والدین به حرف آنها گوش می دهند. اینکه شما مدام با خشم و اخم و تهدید با رفتارهای بد کودک تان مقابله کنید، او را از انجام این کارها نمی ترساند بلکه انگیزه اش را برای اثبات اینکه از شما قوی تر است و می تواند حرف خودش را به کرسی بنشاند، بیشتر می کند.

 نظر دهید »

دل نوشته در مورد زندگی

26 آبان 1395 توسط فرزانه سعيدي

زندگی همچون بادکنکی است در دستان کودکی
که همیشه ترس از ترکیدن آن لذت داشتنش را از بین میبرد

شاد بودن تنها انتقامی است که میتوان از دنیا گرفت
پس همیشه شاد باش

************************************************

 امروز را برای ابراز احساس به عزیزانت غنمینت بشمار
شاید فردا احساس باشد اما عزیزی نباشد

*************************************************

کسی را که امیدوار است هیچگاه ناامید نکن
شاید امید تنها دارائی او باشد

 

 

 

 

 

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

عطر یاس

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • نظام خانواده
  • بصیرت

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس