عطر یاس

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

همسرداری مدرن!

26 آبان 1395 توسط فرزانه سعيدي

 همسـردارى مـدرن را بيـاموزيم

امروزه شرایط زندگى مشترك، گونه جدیدى از روابط زناشویى را بوجود آورده است چراکه سنت و مدرنیته در كنار هم راهى نو باز كرده اند. ما نكاتى از آن را برایتان بازگو مى كنیم تا در جهت جلوگیری از بروز هر نوع سوء تفاهم، ابتکار عمل داشته باشید :

1. همسرتان را به عنوان یك مرد بپذیرید و برای شناخت دنیای مردانه او دانش و آگاهی خود را افزایش دهید…
2. همسر خود را به چشم یك شی‌ء مسئول ننگرید. بلكه به شخصیت وجودی او احترام بگذارید.
3. جنبه یا بخش‌هایی از شخصیت شوهرتان را كه باعث تمایز او از سایرین می‌شود را مورد توجه و تحسین قرار دهید.
4. برای اینكه همسرتان با شما روراست باشد سعی كنید او را درك كرده و برای افكار و احساساتش ارزش قایل شوید. اگر حرف‌ها و گفته‌های او مطابق میل شما نیست از خود واكنش تند نشان ندهید زیرا به این وسیله بذر بی‌اعتمادی را در زندگی خود می‌كارید.
5. وقتی همسرتان با شما درد دل می‌كند و راز دلش را با شما در میان می‌گذارد، احساساتش را بپذیرید و به او نگویید كه اسرار درونش ناخوشایند و بی‌رحمانه است‌.
6. به طور مداوم از شوهرتان انتقاد نكنید زیرا انتقاد پیاپی باعث می‌شود كه شوهرتان از شما فاصله بگیرد.
7. او را به درك نكردن‌، عدم صمیمیت و بی‌احساس بودن متهم نكنید. زیرا او درك كردن‌، صمیمیت و با احساس بودن را به شیوه مردانه نشان می‌دهد.
8. نیازهای واقعی شوهرتان را دریابید. این امر اتفاق نمی‌افتد مگر اینكه همسرتان این نیازها را باز گوید و به همین جهت در مواقع مناسب با لحن ملایم در مورد نیازهایش از وی سؤال كرده و دیدگاههای واقعی وی را نسبت به خود و زندگی‌تان دریابید و در نهایت جوابی را كه شوهرتان می‌دهد بدون انتقاد و جبهه‌گیری بپذیرید.
9. زمانی كه همسرتان با شما صحبت می‌كند به دقت به حرفهای او گوش فرا دهید زیرا عدم توجه شما به گفته‌های او عدم علاقة شما را نشان می‌دهد.
10. هیچوقت از كارهایی كه همسرتان برای جلب محبت شما انجام می‌دهد انتقاد نكنید برای مثال وقتی او به شما محبت می‌كند، آن را بیش از اندازه لوس ندانید او به شیوة خود ابراز محبت می‌كند.
11. او را به شیوه خودتان دوست نداشته باشید بلكه به وجود او نیز اهمیت بدهید. به عنوان مثال اگر در سالگرد ازدواج‌تان‌، هدیه‌ای به او می‌دهید سعی كنید از قبل در مورد هدیة مورد علاقه‌اش اطلاعاتی به دست آورید.
12. از همسر خود انتظار نداشته باشید كه با تمامی طرح‌ها و ایده‌ها و افكار شما موافق باشد و آنها را تحسین كند. واقع بین باشید و به او اجازه دهید كه نظرش را هر چند كه برخلاف میل شما باشد، بیان نماید.

 نظر دهید »

فلسفه و حقیقت ازدواج از نظر اسلام

17 آبان 1395 توسط فرزانه سعيدي

شما فکر مي کنيد فلسفه و حقيقت ازدواج از نظر اسلام چيست و چرا اسلام به ازدواج اهميت زيادي مي دهد؟ پاسخ اين سؤال را با سخني از مرحوم علامه محمد تقي جعفري(ره) آغاز مي کنيم. وي در جواب فيلسوف شهير اروپايي، «برتراند راسل» که چرا اسلام اين قدر به ازدواج بها داده و برايش قانون وضع کرده است، نوشت: «با ازدواج مي خواهد انسان به وجود آيد، مسأله ي انسان مطرح است.» بنابراين، ارضاي غريزه ي جنسي و تأمين نيازهاي فيزيولوژيک انسان از آثار مثبت ازدواج است؛ ولي مي توان فلسفه و حقيقت ازدواج از نظر اسلام را در سه امر جست و جو کرد: تکميل، تسکين و توليد.

1ـتکميل

هيچ انساني به تنهايي کامل نيست و پيوسته در جهت جبران کمبود خويش تلاش مي کند. جوان در پي رسيدن به استقلال فکري است؛ براي جبران نواقص و تأمين نيازهاي بي شمار خود به سوي ازدواج سوق داده مي شود و با گزينش همسري مناسب و شايسته موجبات رشد و تکامل خويش را فراهم مي کند. مرحوم شهيد مطهري در اين باره مي فرمايد: «تشکيل خانواده يعني يک نوع علاقه مند شدن به سرنوشت ديگران و يکي از علل اين که در اسلام ازدواج يک امر مقدس و عبادت تلقي شده، همين است. ازدواج اولين مرحله ي خروج از خود طبيعي فردي و توسعه پيدا کردن شخصيت انسان است. پختگي که در پرتو ازدواج و تشکيل خانواده ايجاد مي شود، در هيچ جاي ديگر نمي توان به آن رسيد و آن را فقط در ازدواج و تشکيل خانواده بايد به دست آورد.» شخصيت انسان پس از ازدواج به يک شخصيت اجتماعي تبديل مي شود. زيرا در پرتو ازدواج و زندگي مشترک خود را شديداً مسؤول حفظ همسر و تأمين وسايل زندگي و تربيت فرزندان تلقي مي کند و تمام هوش، ابتکار و استعدادهاي خود را به کار مي گيرد. به عبارت ديگر، احساس مسؤوليت اجتماعي در او شکل مي گيرد و بسياري از شايستگي ها و توانمندي هاي نهفته ي درونش را شکوفا مي کند، بنابراين، مي توان ازدواج را مايه ي رشد و کمال دانست. در واقع خداوند انسان را به گونه يي آفريده که بدون جنس مخالف ناقص است و با جنس مخالف کامل مي شود. مرد به زن نيازمند است و زن به مرد. هر کدام از دو جنس از نظر روحي و جسمي به هم وابسته اند و با قرار گرفتن در کنار هم يکديگر را تکميل مي کنند.

2ـ تسکين
مهم ترين نيازي که بر اثر ازدواج تأمين مي شود، نياز به آرامش و احساس امنيت و آسودگي است. اين نياز که در سرشت آدمي ريشه دارد، چنان مهم است که خداوند در بيان فلسفه ي ازدواج مي فرمايد: «از آيات و نشانه هاي خداوند اين است که براي شما از جنس خودتان همسراني قرار داديم تا در کنار آنان آرامش يابيد.» بنابراين، همسر موجب آرامش و امنيت خاطر و محيط خانه وسيله ي آرامش روحي زن و مرد قرار داده شده است. در اوايل جواني احساس تنهايي، بيهودگي و نداشتن پناهگاه انسان را فرا مي گيرد. ازدواج و قرار گرفتن در کنار همسري شايسته و دلسوز اين احساس را از بين مي برد و او را به آرامش روحي مي رساند. اين احساس آرامش به ثبات فکري و روحي، وقار، احساس ارزشمند بودن و لذت مي انجامد . در واقع دست آفرينش نوعي کشش دروني ميان زن و مرد به وديعت نهاده تا هر کدام در سنين خاص خواهان يکديگر شوند و اضطراب و پريشاني شان از طريق ازدواج به سکون و آرامش تبديل شود. دانشمندان علوم تجربي و انساني نيز ارضاي صحيح و به موقع غريزه ي جنسي و ترشح معتدل غدد جنسي را براي سلامت جسم و روان آدمي لازم دانسته، عدم آن را سبب پاره يي از بيماري هاي رواني و گاه جسماني شمرده اند.

 نظر دهید »

ازدواج

17 آبان 1395 توسط فرزانه سعيدي

اهداف ازدواج:ازدواج یکی از نیازهای طبیعی انسان هات که آثار و فوادی مهمی دارد که مهم ترین آنها می پردازیم:

1.نجات از سرگردانی و بی پناهی

2.تکامل اجتماعی

3.ارضای غریزه جنسی

4.تداوم نسل

فلسفه سرپرستی شوهر بر خانواده: خانواده به عنوان نخستین و بنیادی ترین تشکل در جامعه ، به مسئول و سرپرست نیاز دارد.هر تشکل و اجتماعی که مقام مسئول یا سرپرست نداشته باشد به نابسامانی  و هرج و مرج کشیده می شود.ریاست شوهر،در مسائلی که به اداره خانواده مربوط است،هم شرعی است وهم قانونی.قرآن کریم نیز به صراحت ، سزپرستی خانواده را از خصایص شوهر دانسته است: (مردان ،سرپرست زنان هستند،به جهت برتری هایی که خداوند ،برای بعضی نسبت به بعضی دیگر قرار داده است و به سبب نفقه ای که از اموالشان به زنان می پردازند).

 نظر دهید »

زندگی نامه شهید علیرضا کریمی

08 مهر 1395 توسط فرزانه سعيدي

شهید علیرضا کریمی در 1345/6/22 مقارن با ایام ماه مبارک رمضان در محله سیچان اصفهان به دنیا آمد.پس از گذشت 4 سال از عمرش این پسر به قدری مریض و ضعیف شدکه تاکنون به جز شیر و دارو چیز دیگری نخورده بود بخاطر مصرف زیاد دارو کبدش از بین رفته و امیدی به زنده بودنش نبود.روز بعد سیدی سبز پوش به مغازه پدرش مراجعه کردو گفت:مش باقر!کارخوبی کردی که علیرضا رانذر آقا ابالفضل (ع) کردی همین امروز سفره حضرت ابالفضل (ع) راپهن کن و به مردم غذا بده سه مجلس روضه هم برای حضرت در حرمش نذر کرده ای که من انجام می دهم بعد هم اسکناسی را به پدرش داد برای برکت کاسبی.در آن روز علیرضا به طرز معجزه آسایی شفایافت.سال اول جنگ،دوم راهنمایی بود همان سال فعالیت فرهنگی رادز مسجد آغاز کرد.تاریخ تولد شناسنامه اش راتغییر داد تاتوانست به جبهه اعزام شود.در عملیات محرم از ناحیه سر ودست و پا مورد اصابت ترکش قرار گرفت.وقتی برای آخرین بار راهی جبهه شد و در پاسخ مادرش که رسید:کی برمی گردی؟جواب داد:هروقت که راه کربلا باز شد!در فروردین 1362 برای شرکت در عملیات والفجر 1  راهی فکه شذ بخاطر شجاعت و مدیریتی که داشت مسئول یکی از دسته های گروهان ابالفضل (ع) بود در جریان حمله نیرو های اسلام مورد اصابت گلوله قرار گرفت و هر دو پایش راتقدیم نمود و سرانجام مظلومانه به شهادت رسیدسه روز بعد پیکرهای شهدا را از تهران فرستادند اما علیرضا باآنها نبود.علیرضا که از بچگی نذر آقا شده بود توی گروهان ابالفضل (ع) هم بودو شب تاسوعا بازگشت.صبح روز تاسوعا جمعیت زیادی از عاشقان ارباب آمدند تا این فدایی آقا ابالفضل راتا گلزار شهدا تشییع کنند.

 نظر دهید »

پیام به ‌مناسبت هفته دفاع مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران

04 مهر 1395 توسط فرزانه سعيدي


 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، به ‌مناسبت هفته‌ی دفاع مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران، پیامی صادر کردند.
متن این پیام که هم‌زمان با مراسم غبارروبی، عطرافشانی و گلباران مزار شهیدان در سراسر کشور از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین شهیدی محلاتی نماینده‌ی ولیّ فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در گلزار شهدای بهشت زهرای تهران قرائت شد، به این شرح است:
 
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
خداوند عزیز و رحیم را سپاس که در دوران ما، معنی و مضمون والای شهادت را، تجسّم بخشید و دلهای پاک و روشنی را مشتاق آن ساخت. این نورافکنهای فروزان، اکنون فضای زندگی را با معنویت خود روشن ساخته‌اند. چشمهای بینا و دلهای بیدار از آن بهره می‌برند و ذخیره‌ی معنوی که جان‌مایه‌ی حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی است، روز به روز افزایش می‌یابد و زندگی را روح و طراوت می‌بخشد. سلام خدا و اولیاء او بر این جانهای تابناک که هم زندگی و هم مرگشان مایه‌ی اعتلای جامعه اسلامی است، و همواره چنین باد ان‌شاء‌الله.
سیّدعلی خامنه‌ای
یکم مهرماه ۱۳۹۵

 نظر دهید »
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

عطر یاس

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • نظام خانواده
  • بصیرت

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس